Brzuchomówcy: głośność zapachu

W sobotę 20 października odbyły się przedostatnie już warsztaty w ramach projektu Brzuchomówcy. Tradycyjnie uczestnicy spotkali się w klubokawiarni SOLEC, tym razem pod gołym niebem. Zmysł słuchu i powonienia wyostrzył ‘Blind test’, gdzie po omacku nazywane były liczne aromaty. Mierzenie głośności zapachu wołowiny i grubości zapachu ostrygi to jedne z licznych nowym wrażeń związanych z jedzeniem, jakie dostarczyło uczestnictwo w warsztatach.

Wielkimi krokami zbliża się koniec projektu. Aleksander Baron otworzył na ten tydzień dla uczestników ‘gorącą linię mailową’. Każdy może konsultować swój finałowy autorski projekt potrawy. Nie możemy się doczekać efektów!

fot. Ula Klimek

Projekt Brzuchomówcy jest realizowany w ramach programu” Animatornia – biuro działań społeczno-kulturalnych” Towarzystwa Inicjatyw Twórczych“ę” dzięki wsparciu finansowemu Miasta Stołecznego Warszawy.